Valspar steunt Team Lucas tijdens Stofwisseltour 2016

Stofwisselingsziekten de wereld uitfietsen, met dat doel wordt in Nederland jaarlijks de Stofwisseltour verreden. Deze driedaagse, 500 kilometer lange fietstocht is op vrijdag 17 juni gestart. Eén van de ploegen, Team Lucas, is bij Valspar Automotive in Lelystad aan de tour begonnen. Valspar steunt de tocht financieel en is tevens kledingsponsor van Team Lucas.

Namens Valspar overhandigde algemeen directeur Theo Wemmers bij de start een cheque aan de organisatie van het evenement. Aansluitend gaf hij het startschot. Team Lucas heeft tot nu toe €9.000,- ingezameld met de Stofwisseltour 2016, een toename van €1.000,- ten opzichte van vorig jaar.

De wielerploeg Team Lucas is vernoemd naar Lucas van der Wielen, een 14-jarige jongen die lijdt aan het zeldzame Sanfilippo syndroom. Het team bestaat uit 28 renners en fietst voor de vierde keer mee. Drie Valspar-medewerkers rijden mee tijdens de tocht langs diverse metabole centra in Nederland. Op de eerste dag gaat de etappe van Lelystad naar Aalsmeer (bij Amsterdam). Bijzonder is dat Team Lucas ook een Kids 4 Team Lucas heeft, bestaande uit zes kinderen van 10 tot 16 jaar.

Team Lucas zamelt door middel van (sportieve) evenementen en acties geld in voor de Stichting Stofwisselkracht. Deze stichting is opgericht door ouders van kinderen met een stofwisselingsziekte en bestaat volledig uit vrijwilligers. Vaak zijn dit ouders en familieleden van zieke of al overleden kinderen. Per jaar worden in Nederland ongeveer 800 kinderen gediagnosticeerd met een stofwisselingsziekte. Hiervan overlijdt 70% voor het 18e levensjaar. Met het ingezamelde geld wordt wetenschappelijk onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk gemaakt. Meer onderzoek leidt tot snellere diagnoses en maakt zo beter en gerichter onderzoek naar behandeling mogelijk.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.