Valvoline introduceert Nextgen

Valvoline heeft 1 november haar productlijn Nextgen gelanceerd voor de fleetmarkt en industrie in de Benelux. Deze motorolie bestaat voor de helft uit gerecyclede basisolie. Valvoline is zover bekend de eerste oliefabrikant wereldwijd met een ‘groene’ motorolie en speelt hiermee in op duurzaamheid.

Nextgen bezit alle ACEA-certificaten en is goedgekeurd door grote fabrikanten zoals onder andere MAN, Mercedes-Benz, Renault, Volvo en Cummins. In het voorjaar van 2012 breidt Valvoline haar assortiment uit met Valvoline Nextgen producten voor personenwagens. Bedrijven binnen de Sator Holding zullen de olie gaan verkopen.

“De meeste oliën zijn gemaakt van 85 procent basisolie en vijftien procent additieven. Bij gebruik breken de eigenlijke oliemolecules niet af; het zijn de additieven die slijten. Gewoonlijk eindigt de levenscyclus van een motorolie op het moment dat het uit de motor wordt getapt. Voor Nextgen is dit moment echter niet het einde, maar het begin”, aldus Valvoline.

Tijdens Transport Venray van 15 tot en met 17 november 2011 toont Valvoline de Nextgen-motorolie (All Fleet Extra 15W-40), productinformatie en het productieproces ervan.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.