Varta start garageconcept

Start-stopsystemen krijgen momenteel veel aandacht. Steeds meer automodellen worden en zullen er mee worden uitgerust. Varta speelt hierop in en heeft voor autobedrijven het ondersteuningsprogramma Varta Startstop Service Programma (VSSP) ontwikkeld.

VSSP biedt naast opleiding en training ook de helpende hand (tevens qua uitstraling) bij het positioneren van het garagebedrijf als specialist van nieuwe technologieën. Varta heeft kennisoverdracht en training hoog in het vaandel staan en mede hiervoor is zij Exponentia-partner. Als onderdeel van het garageconcept lanceerde Varta in november 2011 al het diagnosemiddel VSSP 2.0.

Op consumentenniveau wordt het energiezuinige concept van Start-stopsystemen breed uitgedragen, zowel door auto- en onderdelenfabrikanten als ook overheden. Logisch dus dat steeds meer autobezitters weten wat een start-stopsysteem is. Bosch, Valeo, Delphi en nu Varta profileren zich hier nadrukkelijk als partij. Waarbij de laatste uiteraard voor de energiehuishouding tekent. Een accu die geschikt is voor een start-stopsysteem is een heel andere dan de conventionele batterij. Garages hebben hier nog wel wat aan bewustwording te winnen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.