Varta wint Duitse Start-Stop-test

De Varta Start-Stop Plus batterij met AGM-technologie (Absorbent Glass Mat) is volgens de Duitse verkeers-, vervoers-, en hulporganisatie Adac en de Stiftung Warentest de beste accu voor voertuigen met technologie voor start-stop en remenergierecuperatie. De jury kende een 8,6 toe aan de batterij.

Uit de test komt ook de Varta Start-Stop met EFB-technologie (Enhanced Flooded Batteries), voor voertuigen met standaard Start-Stop-functionaliteit, goed naar voren en wordt door het testpanel als ‘goed tot zeer goed’ beoordeeld. Beide Varta-accu’s overtuigen volgens de jury door de zeer hoge reservecapaciteit en het geringe waterverbruik. De deelontladingscycli en de oplaadbaarheid zijn zeer goed bevonden.

Traditionele batterijen zijn volgens het testoordeel niet geschikt voor moderne voertuigen met Start-Stop-technologie, want normale ‘natte batterijen’ kunnen volgens de Adac de motor niet zo vaak starten en raken defect.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.