Vastgoeddrama in autobranche

Door het grote aantal faillissementen in de autobranche, zo’n 30 per maand, is ook de leegstand van de bedrijfspanden omhoog geschoten. Inmiddels staan 516 panden leeg en het aantal is groeiende.

De leegstand in de autobranche bedraagt bijna een miljoen vierkante meter. Dat staat in de update van het Automotive rapport Vastgoed.

Uit eerdere tellingen dit jaar bleek dat er sprake was van een forse leegstand (270 panden). Deze leegstand is inmiddels opgelopen, mede doordat er toenemende aantal faillissementen en bedrijfsbeëindigingen. In Noord-Brabant en Zuid-Holland is de leegstand het hoogst. In beide provincies staat er voor meer dan honderdduizend vierkante meter aan automotive-bedrijfsruimte leeg.

Oplossingen

In het Vastgoedrapport staat een analyse over de leegstand, worden er oplossingen voor aangedragen en staan voorbeelden van geslaagde en minder geslaagde herontwikkelingen. Ook biedt het rapport een overzicht van alle panden die te huur of te koop worden aangeboden. Van alle 516 panden is (indien bekend) informatie vermeld over de reden van leegstand, de koop- en/of huurprijs en de betrokken makelaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.