VDL Nedcar biedt honderden werklozen baan

Naar verwachting zo’n driehonderd mensen met een uitkering kunnen komend najaar na een opleiding aan de slag bij VDL Nedcar. In een tweede fase komen er nog vele honderden bij – veelal uitkeringsgerechtigden.

De nieuwkomers zullen hun weg vinden naar de lakstraat, logistiek, montage en carrosseriehal. Alles bij elkaar stelt de onderneming in Born in de resterende periode van 2016 ruim duizend nieuwe werknemers aan, wat het totale personeelsbestand op 3600 à 3800 brengt.

De extra handjes zijn nodig omdat BMW de productie van de Mini in Born dit en komend jaar flink wil opschroeven. Komend najaar of begin 2017 start VDL Nedcar met een tweeploegendienst die inspeelt op de verlangde hogere capaciteit. De omzetstijging van het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar duidt er op dat de fabriek goede tijden beleeft: van 224 miljoen euro toen naar 319 miljoen euro nu. De totale omzet over 2015 kwam uit op 916 miljoen euro, wat erop duidt dat dit jaar de grens van het miljard overschreden kan worden.

Bij de aanstelling van werklozen werken omliggende gemeenten, de provincie Limburg en het UWV samen met de autofabriek, die blijkens het gisteren verschenen jaarverslag ruim 57.000 Mini’s afleverde (hatch en cabrio).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *