VDL Nedcar bouwt nieuwe Mini Cabrio

VDL Nedcar gaat de exclusieve bouwer worden van de nieuwe Mini Cabrio. Dat heeft moederbedrijf BMW bekendgemaakt. De productie van de cabrio zorgt voor honderden nieuwe banen bij VDL Nedcar in Born. De productie start in november dit jaar. In maart 2016 zullen de eerste cabrio’s bij de dealer arriveren.

De Mini Cabrio is het tweede model dat VDL Nedcar in productie neemt. De productiestart is gepland voor november. Anders dan de Mini 3-deurs die ook in Oxford worden geproduceerd, bouwt VDL Nedcar de Mini Cabrio exclusief in opdracht van de BMW Group. Dit geeft aan dat het concern veel vertrouwen heeft in de Nederlandse productiefaciliteit. VDL Nedcar is trots op de uitbreiding. Het 21ste model dat in Born van de band rolt, is daarnaast ook voor het eerst een cabriolet.

De nieuwe Mini Cabrio is ruimer dan zijn voorganger en biedt vier volwaardige zitplaatsen. Het model heeft een volledig elektrisch bedienbare softtop. Aspecten als geluidsisolatie en veiligheid kregen extra aandacht bij de ontwikkeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.