VDL Nedcar gaat ook BMW X1 produceren

Vanwege de grote vraag naar de BMW X1 wereldwijd gaat de BMW Group ook bij VDL Nedcar in Born de BMW X1 produceren. De productie start in augustus 2017. Dat maken VDL Group en BMW Group vandaag gezamenlijk bekend. Hierdoor komen er zo’n 800 banen bij in de fabriek.

De X1 wordt op dit moment alleen nog gemaakt in de BMW-fabriek in Regensburg, waar sinds juli 2015 de tweede generatie X1’s van de band rolt. Regensburg blijft het merendeel van de nieuwe X1’s bouwen.

BMW en VDL Nedcar

VDL Nedcar bouwt BMW’s sinds 2014. De BMW X1 is het vierde model dat hier gemaakt wordt. VDL startte in 2014 met de driedeurs Mini, die ook in de BMW-fabriek in het Engelse Oxford werd gemaakt. Het tweede model, de Mini cabriolet, werd exclusief in Born gebouwd. In november 2016 kreeg Born ook de exclusieve productie van de nieuwe Mini Countryman. In maart 2017 start VDL de productie van de nieuwe Mini Cooper SE Countryman ALL4, de eerste plug-in hybride Mini, en de sportieve Mini John Cooper Works Countryman. 

Om de BMW X1 in Born te produceren is de fabriek van VDL Nedcar uitgebreid. Aan bestaande productielijnen zijn assemblagecellen toegevoegd waar auto-onderdelen worden samengesteld. Daarnaast zijn robots opnieuw geprogrammeerd. Verder neemt de complexiteit van de logistiek in de fabriek toe doordat de onderdelen van de BMW X1 ook in Born worden opgeslagen en voorgesorteerd.

X1

De BMW X1 doet het goed, ook in Nederland. Volgens marketingdirecteur Peteer Haug zijn er afgelopen jaar 1.946 van geregistreerd, wat het beste jaar was voor de X1 sinds het model in 2009 werd geïntroduceerd. 62,2 procent van alle in 2016 in Nederland verkochte X-modellen (3.131 in totaal) was een BMW X1, ofwel: 1 op de 6 verkochte BMW’s was een X1.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *