VDL Nedcar: geen vervolgorder Countryman

VDL Nedcar krijgt voor de langere termijn van BMW Group geen vervolgorder voor de nieuwe Mini Countryman, vanwege de coronapandemie en disruptieve ontwikkelingen heeft BMW besloten het model in eigen huis onder te brengen.

Doordat VDL Nedcar de komende drie jaar de huidige modellen voor BMW blijft bouwen, is er volgens het management tijd om tot “een gezonde én duurzame toekomst” te komen voor de autofabriek in Born. Om de werkgelegenheid te waarborgen, gaat de fabriek nog nadrukkelijker op zoek naar invulling van de vrijkomende capaciteit.

Tijdgeest

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Wij hebben alles gedaan om BMW met een nieuwe vervolgorder langer dan tien jaar aan ons te binden. Vanwege de tijdgeest was deze wedstrijd helaas nu niet te winnen.” BMW stelt dat de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en competitiviteit van VDL Nedcar niet ten grondslag liggen aan het besluit.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *