Veiligste auto’s in 2010 volgens NCAP

Uit de crashtest van Euro NCAP is gebleken dat in heel 2010 de BMW 5-serie, Alfa Romeo Giulietta, Honda CR-Z, Kia Sportage en de Toyota Verso de vijf best geteste auto’s in Europa zijn. Alle hebben vijf sterren ontvangen. De slechtste resultaten zijn afkomstig van de Citroën Nemo met drie sterren en de Landwind CV9 met twee sterren.

Het afgelopen jaar zijn in totaal 29 auto’s getest. Uiteindelijk zijn er 25 procent minder vijf-sterren uitgedeeld dan in 2009, toen nog 90 procent. De terugval heeft te maken met de strengere testeisen van Euro NCAP.
De Suzuki Swift, Kia Venga, BMW X1, VW Sharan/Seat Alhambra en Citroën C4 hebben ieder meer dan 80 procent van de score behaald, waardoor ze ook een vermelding gekregen hebben op de lijst van 2010.

Euro NCAP heeft sinds 2009 een nieuw onderdeel aan de test toegevoegd, de Electronic Stability Control-test. Deze test is bedoeld om uiteindelijk het aantal doden en gewonden terug te dringen, wanneer de bestuurder de controle over het voertuig verliest en deze terechtkomt in een ‘rollover’.

Download hier het volledige overzicht van geteste auto’s in 2010 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *