Vergelijkingssite auto-onderdelen op komst

Een website waar auto-onderdelen van verschillende online aanbieders met elkaar vergeleken kunnen worden op zaken als prijs, leveringstermijn en waardering. Met die ambitie gaat op 1 mei de Nederlandse start-up Pitstraat live, zich daarbij richtend op zowel b-to-b klanten als eindgebruikers.

De site gebruikt onder meer de techniek van Aldoc. De klant selecteert de auto op basis van het kenteken of door via menu’s merk, model en type te kiezen. Wat volgt zijn de beschikbare onderdeelcategorieën en onderdelen. Merk en modelnummer worden in het uiteindelijke zoekresultaat gecombineerd met data zoals levertijden en prijzen.

Initiatiefnemer is Remco Duijzers, die de vergelijkingssite à la Tweakers.net en Beslist.nl met twee compagnons lanceert. De start-up heeft zelf geen eerdere ervaring met de autobranche: “Ik koop zelf niets zonder een vergelijkingssite te raadplegen”, vertelt Duijzers die merkte dat iets vergelijkbaars voor de auto-onderdelen en accessoires ontbreekt. “Terwijl ik als consument toch wil kunnen zien dat ik niet te veel betaal.” De doelgroep is vooralsnog met name de zelfsleutelaar, al kunnen autobedrijven apart inloggen. “Op termijn zullen aanbieders ook hun prijzen kunnen staffelen voor de verschillende doelgroepen zoals consumenten en autobedrijven.”

Tien procent aangesloten

Hoewel hij nog geen namen wil noemen, claimt de initiatiefnemer al tien procent van de onderdelenwebshops in ons land te hebben aangesloten. “Er zijn volgens ons zo’n tweehonderd online aanbieders en daarvan zijn er twintig aangesloten. Onze site is dan ook geen spider, maar echt een webshop.” Het verdienmodel is tweeledig: “We verkopen onderdelen op commissiebasis en we krijgen een cpc-vergoeding als er wordt doorgelinkt naar een site van een van onze partners.”

Tijdens het doorlopen van een demo blijkt ook ‘gebruikt’ als kwaliteit beschikbaar. “We richten ons voorlopig op nieuwe onderdelen, het segment gebruikte onderdelen is een mogelijke latere toevoeging. Dat geldt ook voor accessoires.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.