Verzekeringspremie auto te laag

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over de sterk gedaalde premie voor autoverzekeringen, waardoor de financiële positie van de verzekeraar wankel kan worden. In een brief aan verzekeraars spreekt de toezichthouder over een zorgwekkende situatie. Dit meldt NOS.

Dit jaar nog ging autoverzekeraar Ineas failliet en de Nederlandsche Bank vreest nu dat anderen kunnen volgen. De bank verwacht dat ook dat dit jaar de premie te laag uitkomt. Door het slechte winterweer moeten verzekeraars meer uitkeren. De verzekeringsmarkt kent ook veel nieuwe aanbieders, die hun producten goedkoop aanbieden. Bestaande bedrijven zetten daarop een daling van hun tarieven in.

Edmond Hilhorst van Independer.nl is het hiermee eens: "Wij begrijpen het signaal wel. De afgelopen drie jaar is de premie steeds verder gedaald, waardoor verzekeraars een verlies moeten incalculeren. Je ziet tegelijk dat grote bekende namen hun positie verstevigen. De consument is namelijk huiveriger om bij kleine verzekeraars een polis af te sluiten. Of dat terecht is weet ik niet."
Het verschil in de premiehoogte bij verzekeraars onderling is nog steeds een factor twee tot drie tussen de hoogte en laagste vergoeding. Independer verwacht eigenlijk al een jaar een stijging van de verzekeringspremie, maar in de praktijk is er juist een daling van twee procent geconstateerd. "Goed dat DNB tijdig aan de bel trekt. Independer riep al eerder op om de actuele solvabiliteitscijfers inzichtelijk te maken voor de consument", aldus Hilhorst. De verzekeringsvergelijker geeft aan dat men er in ieder geval rekening mee moet houden dat het komende jaar de premie van de autoverzekeringen wel eens fors omhoog kan gaan.

Een standaardpersoon van 26 jaar is dit jaar twaalf procent goedkoper uit dan twee jaar geleden, zo berekende Moneyview. Voor een 41-jarige ligt dat percentage op acht procent. Het goedkoopste product dit jaar is zelfs dertig procent goedkoper dan het goedkoopste product twee jaar geleden. Moneyview verwacht wel dat de premies dit jaar iets omhoog gaan.

Bekijk hier de premie-index van Independer >>

 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.