Focwa Autoruitherstelbedrijven heeft de toelatingseisen aangescherpt. Het gaat om situaties waarbij meerdere bedrijven in hetzelfde pand zijn gevestigd. Ook situaties waarbij voor andere bedrijven wordt gefactureerd, vallen onder de aanscherping. Bestaande leden die nog niet aan deze eisen voldoen, kunnen tot 1 februari 2011 aanpassingen doen.

De herstel- en/of vervangingswerkzaamheden moeten volgens de regels in eigen beheer uitgevoerd worden en niet uitbesteed. Indien een Focwa Autoruitherstelbedrijf eenzelfde locatie deelt met één of meerdere niet door Focwa erkende bedrijven, dan dient het erkende bedrijf ervoor te zorgen dat er voor de consument of opdrachtgever een duidelijk onderscheid bestaat en geen verwarring kan ontstaan. Focwa-bedrijven dienen bijvoorbeeld te beschikken over een eigen entree/ontvangst/receptie, een eigen telefoonnummer, een eigen website, eigen reclame/communicatieuitingen en een gescheiden werkplaats.

Focwa Autoruitherstelbedrijven moeten aan strenge eisen voldoen op het gebied van opleidingen, gereedschappen, verzekeringen, uitstraling, wijze waarop de klanten worden ontvangen en meer. Daarnaast is men verplicht een uitgebreide gedragscode na te leven. De bedrijven verstrekken minimaal vier jaar Focwa -garantie. Bovendien vallen alle aangesloten organsiaties onder de werking van de Nivre-Focwa geschillencommissie die bindende afspraken doet bij klachten en geschillen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties