Vijf nieuwe deelnemers formule Carprof

Vijf nieuwe autobedrijven hebben recentelijk gekozen voor de formule Carprof. Ze gaan van start in het eerste kwartaal van 2018.

Eind 2017 werd de handtekening gezet door Autobedrijf Pricar in Oisterwijk, Autocentrum Verhagen in Schijndel, Auto Nassau in Delft en Autotechniek Schuiterd in Nijverdal. De eerste nieuwkomer in 2018 is Autobedrijf Gebroeders Schenkels in Nuenen. Onlangs werden voor Carprof-leden de plannen voor 2018 gepresenteerd (foto). In de publiciteit richting consument zal het, net als in 2017, draaien om de boodschap over te stappen. Meer concreet: van de dealer naar het universele equivalent. De formule wil zich immers meten met de merkdealer (voor de consument veelal de maatstaf). In 2017 heeft de Overstapcampagne met welkomstgeschenk geleid tot ‘een significante toename’ van nieuwe klanten.

Nieuwe tools

Om meer leads te genereren, kregen Carprof afgelopen jaar een aantal nieuwe tools, waaronder Servicebook en Carprof Direct een Offerte. Vanuit moederbedrijf Partspoint Group kwamen er technische informatie en trainingen, onder het label Tech360.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †