VNA meldt recordaantal leaseauto’s in 2015

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) schat dat de Nederlandse leasemarkt ongeveer 755.000 voertuigen omvat. Dat is meer dan ooit tevoren en een kleine vijf procent meer dan eind 2014 (circa 720.000).

De groei wordt door de VNA toegeschreven aan de aantrekkende economie en toenemende populariteit van private lease. Hoeveel auto’s er precies worden geleast is niet exact te bepalen, omdat voertuigen op naam van de lessee of berijder zonder voertuigverplichting in het RTL-hulpregister niet als leaseauto door de RDW worden herkend.

Het wagenpark van VNA-leasemaatschappijen telde per eind vorig jaar ruim 701.100 leaseauto’s, 6,7 procent meer dan in 2014. Het personenautopark zit bijna op 570.000 ( 7,6 procent) en het bestelautopark ruim 130.000 voertuigen ( 2,8 procent). Het marktaandeel van de VNA-leden steeg in 2015 naar 93 procent. Renate Hemerik, directeur VNA: “De VNA-leden kopen 43 procent van alle in Nederland verkochte nieuwe auto’s. Daarmee levert de leasebranche een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling. Ook is de leasevloot de belangrijkste accelerator waar het een veiliger en groener Nederlandse wagenpark betreft.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.