VNA: private lease sterke stimulans sector

Voor de autoleasesector is 2016 volgens koepelorganisatie VNA een uitstekend jaar geweest. Het aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen steeg van circa 755 duizend eind 2015 naar zo’n 798 duizend ultimo 2016. Dat betekent een groei van 5,7 procent.

De toename met 43 duizend contracten wordt volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen voor een groot deel (65 procent) veroorzaakt door de toename van het aantal private-leaseauto’s. Maar ook zakelijk blijft het aantal leaseauto’s toenemen (35 procent).

Nederland telde eind 2016 naar schatting 64 duizend privé geleaste personenauto’s, 28 duizend c.q. 78 procent meer dan eind 2015. “Private lease is daarmee duidelijk here-to-stay”, zegt VNA-directeur Renate Hemerik. “Dat is niet alleen te zien aan de enorme groei in aantallen, maar ook aan het aantal VNA-leden dat private lease als product aanbiedt: ruim boven de tachtig procent.” Het geschatte gezamenlijk marktaandeel van de bij de VNA aangesloten leasemaatschappijen bedraagt negentig procent.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *