VOC investeert in diagnoseapparatuur

De Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) heeft haar equipmentlijn voor de opleidingen tot Autoschadetechnicus (AST) uitgebreid. Tot nu toe werden tijdens de opleidingen losse diagnosetesters ingezet van onder andere Launch, Hella Gutmann, Texa en Multidiag. Daar zijn nu diagnosewerkstations van Actia en Würth aan toegevoegd.

De vaste locaties in Sassenheim, Nieuwegein, Assen en Best hebben zo’n vast diagnosewerkstation gekregen. Het voordeel hiervan is dat deze diagnosetesters op dezelfde laptop werken. Dit kan eventueel in de toekomst uitgebreid worden met diagnosesystemen van andere merken. Op deze laptop is het ook mogelijk om alle beschikbare voertuiginformatie op te vragen. Aan de laptop is een tweede beeldscherm gekoppeld, zodat alle deelnemers de handelingen van de trainer goed kunnen volgen.

Voor de opleiding worden momenteel twaalf schadevoertuigen ingezet, die rouleren over de verschillende VOC-centra. Deelnemers maken zo naast de vele verschillende diagnosetesters ook kennis met verschillende voertuigsystemen. De opleider heeft recent haar 250ste deelnemer aan de opleiding tot autoschadetechnicus verwelkomd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.