Volkswagen duurzaamste autoconcern

Volkswagen Groep is uitgeroepen tot het meest duurzame autoconcern ter wereld.  In het onderzoek, gebaseerd op de toonaangevende Dow Jones Sustainability Index, werden 31 autoconcerns beoordeeld.

De criteria waren onder meer milieuvriendelijkheid, innovatiekracht en verantwoordelijke bedrijfsvoering. Het is voor het eerst dat de Volkswagen Groep de titel krijgt toebedeeld.

Overall scoorde Volkswagen 89 van de maximaal 100 punten in het onderzoek. De onderzoekers noemden specifiek de grote inspanningen om het verbruik van het complete leveringsgamma te verminderen. Volkswagen Groep haalde de hoogst mogelijke score voor zijn milieumanagementsysteem, risicomanagement en zijn betrokkenheid bij de gemeenschap.

Investeren

Volkswagen Groep wil in 2018 de meest ‘toekomstbestendige’ autofabrikant ter wereld zijn. Een belangrijk onderdeel hiervan is het terugdringen van de CO2-uitstoot. Elke nieuwe modelgeneratie is tussen 10 en 15 procent zuiniger dan de vorige. In de periode van 2006 en 2015 wordt zo een vermindering van de CO2-uitstoot van 30 procent gerealiseerd. In 2015 zal de gemiddelde CO2-uitstoot van het complete gamma van de Volkswagen-Groep minder dan 120 gram per kilometer bedragen, in 2020 zelfs minder dan 95 g/km.

Volkswagen werkt ook aan zo duurzaam mogelijke productiemethoden. Het concern streeft er naar om de productie in 2018 25 procent milieuvriendelijker te maken. In 2020 moet de totale uitstoot van broeikasgassen met 40% zijn teruggebracht ten opzichte van de waarden in 2010. Om dat te bereiken, wordt circa 600 miljoen euro geïnvesteerd in het gebruik van hernieuwbare energie als zon-, wind- en waterkracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *