Volkswagen test chauffeurs op coronavius

Chauffeurs die naar de Volkswagenfabriek in Emden komen, worden alvorens ze het terrein op mogen getest op mogelijke besmetting met het coronavirus. Ook bij vijf andere VW-fabrieken wordt een ‘toelatingstest’ voor vrachtwagenchauffeurs voorbereid, melden Duitse media.

Dagelijks arriveren honderden trucks met onderdelen waaruit de fabrieken compleet nieuwe auto’s bouwen. De fabriek in Emden wil twee containers bij de hoofdingang plaatsen waar artsen, verpleegkundigen en deskundigen chauffeurs testen en bekijken of ze hun voorgenomen route over het fabrieksterrein kunnen volgen. Een arts zegt: ”Wanneer we iemand zien die net uit Italië is komen rijden en er ziek uitziet, dan mag hij het terrein niet op.” Bij vermoedens van een chauffeur die positief test op het virus zal de trailer worden afgekoppeld. Een andere chauffeur met trekker rijdt ‘m dan het terrein op.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 34 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.