Volledig elektrische Nissan voor Harrods

Het Londense warenhuis Harrods heeft deze week de volledig elektrische Nissan e-NV200 opgenomen in het wagenpark. De bestelauto wordt dagelijks ingezet voor het afleveren van goederen aan klanten.

De Nissan e-NV200 is speciaal voor Harrods aangepast: de laadruimte is voorzien van een koelsysteem en speciale rekken; de carrosserie is in in Harrods-groen met goud gespoten.

Emissievrij

De Nissan e-NV200 heeft een bereik van 170 kilometer (NEDC). Hierdoor is de bestelauto uitermate geschikt voor stadsdistributie. In Londen levert de e-NV200 ongeveer vijftig bestellingen per week af en legt daarbij gemiddeld 240 kilometer af. De elektrische Nissan stoot geen CO2 of NOx uit.

Bijna 100  jaar elektrisch

In 1919 nam Harrods Amerikaanse elektrische bestelbussen van Walker in gebruik. Het wagenpark bestond al snel uit zestig exemplaren. Toen de benzinemotor populairder werd, verdwenen de elektrische bestelauto’s. Maar tijden veranderen. De introductie en ontwikkeling van nieuwe technologie en de verbeterde infrastructuur bieden uitstekende mogelijkheden om wederom voor een volledig elektrische bestelauto te kiezen.

Nederland

In Nederland is de e-NV200 sinds 2014 verkrijgbaar. Met name in de grote steden wordt de auto ingezet voor stadsdistributie. Afgelopen jaar zijn er in Nederland volgens Nissan Nederland zo’n 250 e-NV200’s verkocht.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters