Voor in de auto: BMW Vehicular Small Cell

BMW heeft een mooie primeur op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona. De autofabrikant presenteert daar deze week de Vehicular Small Cell, een mini basisstation om de connectiviteit in de auto te verbeteren.

Aangezien het ‘Internet of things’ in opkomst is en er in de auto steeds meer gebruik wordt gemaakt van apparaten die draadloos verbonden zijn, heeft BMW met een aantal partners stappen gezet om ontvangstproblemen op te lossen. “Dr Peter Fertl, projectmanager bij BMW Group: “De Vehicular Small Cell zorgt ervoor dat inzittenden ongestoord hun mobiele apparaten kunnen gebruiken, zoals de smartphones, tablet en smartwatch. Dit kan zelfs als er in een gebied wordt gereden waar slecht bereik is van het mobiele netwerk.”

Vehicular Small Cell geeft via de antenne van de auto toegang tot mobiele netwerken en tegelijkertijd reduceert het de elektromagnetische straling in het voertuig. “Het apparaat zendt op laag vermogen uit, wat straling minimaliseert en de batterij van het mobiele apparaat spaart”, aldus BMW.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.