Voorzitter Kia-dealers wil meer balans

Joop Iriks, de in november vorig jaar aangetreden nieuwe voorzitter van de Kia-dealervereniging, wil meer balans in de relatie met de importeur. De dealer moet wat hem betreft naar een gelijkwaardiger positie in de bedrijfskolom.

Iriks betoogt dat in een interview met Aftersales Magazine. “Ik vind dat de dealervereniging haar eigen jaarplan moet maken waaruit een gezonde en heldere ambitie spreekt. Daarbij wil ik streven naar een transparante koers in een constructieve relatie met de fabrikant. Niet met de rug tegen de muur, maar met de buik vooruit.”

De nieuwe voorzitter toont zich optimistisch over de verkoop in 2017. Die zal naar verwachting groeien van de 18.678 in 2016 naar 23.500 stuks, mede dankzij de nieuwe Picanto en Rio alsmede de verdwenen “fiscale kermis”. De voorspelde grotere afzet zal mogelijk ook het lage Rodi-cijfer gaan opstuwen: een 5,6 in het afgelopen jaar. Volgens de voorzitter is dat magere rapportcijfer enigszins vertekend, aangezien er de respons van opgezegde dealers in is verwerkt.

Het interview met Joop Iriks staat in de afgelopen vrijdag verschenen nieuwe editie van Aftersales Magazine.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *