VW-app ziet onderhoud en apk aankomen

De nieuwe Mijn Volkswagen-app verbindt een Volkswagen met zijn bestuurder. De app geeft een digitaal ’tikje op de schouder’ bij een storing, wanneer een onderhoudsbeurt zich aandient of als de apk moet worden uitgevoerd. En dankzij de app komt hulp bij pech nog sneller dan voorheen.

Dankzij de verbinding met een Volkswagen ‘ziet’ de Mijn Volkswagen app het direct als er een storing is. De bestuurder krijgt dan een seintje via de smartphone. Hetzelfde geldt voor onderhoud: de app weet op elk moment de precieze kilometerstand. Op basis daarvan én rekening houdend met de variabele service-interval, krijgt de bestuurder tijdig het advies om contact op te nemen met de dealer. De app kent zelfs eventuele apk-data. Ook hiervoor verschijnt op de smartphone een ‘kattenbelletje’.

Als de gebruiker van de Mijn Volkswagen app daar expliciet toestemming voor heeft gegeven (en alleen dan), stuurt de app relevante voertuiginformatie zoals eventuele storingen en de kilometerstand ook door naar de dealer. Op basis daarvan kan die contact opnemen met de berijder. Een reparatie kan zo direct worden ingepland, zonder dat de klant zelf nog aan onderhoud en apk hoeft te denken – de dealer neemt op het juiste moment contact op. De app kan op bepaalde momenten zelfs pech voorkomen. De staat van de accu is ook te zien. Als die slecht is en als de dealer weet dat het over een paar dagen gaat vriezen, kan een telefoontje richting klant voldoende zijn om de accu snel te vervangen om zo onnodige stilstand te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.