VW-impact op Nederlandse industrie nog onduidelijk

De gevolgen van de perikelen rondom Volkswagen zijn nog niet volledig te overzien, maar relevant voor Nederland zijn ze zeker. Alleen al de Nederlandse industrie levert circa 3,6 miljard euro aan de Duitse automotive. Het is de vraag in hoeverre overheden via nieuwe regelgeving en controle en consumenten wereldwijd reageren.

In Nederland geeft ruim een kwart van de respondenten van de ING Vraag van Vandaag aan dat het vertrouwen in Duitse auto’s flink is afgenomen door het nieuws van de afgelopen weken. De vraag is of dat resulteert in andere keuzes.

Nog relevanter is de impact op de uiteindelijke autoverkopen van Volkswagen of in bredere zin die van dieselauto’s, al dan niet van andere Duitse merken. Bij 27% van de respondenten van de ING Vraag van Vandaag is het vertrouwen in Duitse auto’s de afgelopen weken afgenomen. Op de vraag hoe het zit met vertrouwen in dieselauto’s zegt 22% dat deze flink is afgenomen. De toekomst van de dieselauto is des te belangrijker voor het Nederlandse bedrijfsleven omdat de Europese auto-industrie daar sterker op leunt dan de Amerikaanse of Aziatische industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *