VWE en Centraal Beheer lanceren Garagezekerpakket

Voertuiginformatieverlener VWE en verzekeraar Centraal Beheer lanceren vandaag het Garagezekerpakket. Autobedrijven kunnen deze garageverzekering zelf online afsluiten en hebben er daarna geen omkijken meer naar. Een primeur in de branche.

Centraal Beheer is de grootste autoverzekeraar van Nederland en VWE is de grootste onafhankelijke RDW provider en autoriteit op het gebied van auto informatie. Al jaren werken de bedrijven op verschillende vlakken samen. Gaandeweg ontstond het idee om de voertuiginformatie van VWE te combineren met de verzekeringskennis van Centraal Beheer. Om zodoende een verzekeringsproduct neer te zetten voor autobedrijven, waarin gemak, transparantie en eenvoud centraal staan.

Diefstal van airbags, velgen en navigatiesystemen, een auto die niet wordt teruggebracht na een proefrit, ongelukken in de garage. Het is een kleine greep uit de risico’s die garagehouders lopen. Met het Garagezekerpakket regelen zij in een keer zelf al hun gewenste verzekeringen. Aanvullen of aanpassen is ook zo gebeurd.

Voor het eerste kunnen autobedrijven een garageverzekering zelf eenvoudig online afsluiten. Hiervoor vullen zij hun bedrijfsgegevens online in. Het systeem vindt hier vanzelf de voorraadgegevens bij. Deze gegevens komen rechtstreeks uit de VWE database, die gekoppeld is aan RDW. Hierdoor zijn de data altijd up-to-date en hoeft het autobedrijf nooit meer handmatig voertuigen te registreren of af te melden. Te betalen premies zijn dan ook correct, er zijn geen verrekeningen achteraf nodig.

Thomas Edens, directeur Business Development bij VWE: “We zijn trots dat we met deze samenwerking het beste van beide partijen hebben kunnen combineren tot een product dat echt passend is bij onze klantengroep, waardoor ze eindelijk real-time inzicht hebben in hun risico’s en dekkingen.”

Dennis Hurenkamp, salesmanager Automotive en Transport bij Centraal Beheer: “Wij denken met de koppeling van data en kennis van VWE en de verzekeringsoplossing van Centraal Beheer optimaal gemak te hebben gecreëerd. Met daarbij de garantie dat er alleen wordt verzekerd wat nodig is. En er daardoor geen on(der)verzekerde situaties ontstaan. De verzekering beweegt mee met de activiteiten van het bedrijf en past dus altijd precies. Zoiets als (Adaptieve) Cruise Control zullen we maar zeggen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.