VZR introduceert Autoregeling OK-keurmerk

De Vereniging Zakelijke Rijders introduceert het keurmerk ‘Autoregeling OK’. Een werkgever kan er zijn medewerkers mee tonen dat hij goed werkgeverschap levert op het gebied van mobiliteit.

Volgens de vereniging is er een groot verschil in kwaliteit op het gebied van autoregelingen. Sommige zouden zeer nadelig zijn voor de berijder “of zelfs soms onwettig.” In andere gevallen is de autoregeling wél in orde. Door de ervaringen met de VZR-blauwdruk voor autoregelingen te combineren met de toetsing van autoregelingen op afwijkende bepalingen is volgens de organisatie nu een benchmark samengesteld.

Iedere berijder of wagenparkbeheerder kan op de site van VZR zelf de autoregeling toetsen. Een ‘7’ of hoger betekent dat de regeling in aanmerking komt voor het keurmerk. Dat draagt de benaming Autoregeling OK en moet voor (potentiële) werknemers fungeren als signaal dat de VZR erachter staat en geen onverwachte (financiële) risico’s te vrezen zijn.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.