VZR: reiskostenvergoeding moet nú omhoog

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) pleit er al langer voor en met de stijgende brandstofprijzen is het de VZR helemaal duidelijk: de onbelaste reiskostenvergoeding van 19 eurocent per kilometer volstaat niet meer.

Jan van Delft, voorzitter van VZR, legt uit. “We weten allemaal dat we bewuste keuzes moeten maken, maar de kosten van de zakelijke kilometers horen echt voor het grootste deel bij de werkgever te liggen. Juist de vele werknemers zonder leaseauto of auto van de zaak die juist afhankelijk zijn van kilometervergoeding, zijn nu de dupe. Wij verwachten van zowel de overheid als de werkgever dat zij hier iets aan doen.”

Hoeveel de reiskostenvergoeding dan wel zou moeten bedragen, hangt van de auto af. De VZR heeft daarom een normkilometervergoeding opgesteld per autocategorie, met bijbehorend normbedrag.

Kosten

De VZR betoogt dat de reiskostenvergoeding van 19 eurocent sinds 2006 ongewijzigd is en de lasten sindsdien behoorlijk gestegen zijn. Zo is het afgelopen jaar alleen al de benzine 90 eurocent per liter duurder geworden. Dit alleen al betekent dat een gemiddelde werknemer 5 eurocent per kilometer extra kwijt is voor zijn zakelijke kilometers, aldus VZR.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.