Waeco voldoet aan Volvo-specificaties airco

Waeco meldt dat zijn airco-equipment voldoet aan de Volvo-specificaties voor de koudemiddelen R134a en R1234yf. De Zweden hebben een en ander in eigen land uitgebreid getest in de fabriek van Volvo Cars en er hun goedkeuring aan gegeven.

Daarmee blikt het autoconcern vooruit op de nieuwe modelgeneraties. Het airconditioningsysteem van de nieuwe XC90 bijvoorbeeld is al af fabriek gevuld met het koudemiddel R 1234yf. Ook toekomstige Volvo-modellen krijgen standaard het milieu-neutrale koudemiddel. Het houdt niet alleen de bestuurder koel en alert en de ramen droog en schoon, maar koelt ook de geavanceerde en kostbare hoogvoltagebatterij van de auto.

Waeco claimt dat bij toepassing van zijn equipment de terugwinningsgraad van het (kostbare) koudemiddel R 1234yf nagenoeg honderd procent is. Oftewel: tijdens onderhoud en reparatie gaat nauwelijks koudemiddel verloren. Meer dan de helft van de Nederlandse Volvo-dealers zou inmiddels hebben gekozen voor een Waeco AirCon Service Center, dat koudemiddel volautomatisch recyclet.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.