Wederom recordomzet voor LKQ

De Amerikaanse onderdelendistributeur LKQ, in ons land moederbedrijf van Sator-Fource, rapporteert over het eerste kwartaal van 2019 wederom een recordomzet. De omzetgroei was maar liefst 14,0 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018, ofwel 3,1 miljard dollar tegen destijds 2,7 miljard dollar.

De omzetgroei is een combinatie van organische groei, van overnames en de invloed – met name in Europa – van valutaschommelingen. Voor president en ceo Dominic Zarcone van LKQ is belangrijk dat ook de groei op eigen kracht door heeft gezet. In het kwartaalbericht meldt LKQ dat de afgelopen tijd ruim 2,6 miljoen eigen aandelen zijn ingekocht.

Winst daalt

De nettowinst over het eerste kwartaal daalde, van 152 miljoen dollar naar 99 miljoen dollar. Deze daling was overigens was voorzien en kwam vooral door éénmalige kostenposten, onder andere in relatie met het belang in het Zweedse Mekonomen en gedane overnames. Zonder die extra lasten zou de nettowinst juist met vier procent zijn gestegen. Voor heel 2019 verwacht Zarcone, gezien de marktomstandigheden, de gestelde omzet- en winstdoelen te behalen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen