Wekelijkse automarkt bij Gelredome Arnhem

Vanaf 6 november 2017 zal op de parkeerterreinen van het Gelredome in Arnhem elke maandag een automarkt plaatsvinden. Dat gebeurt steeds van 9.00 tot 14.00 uur, feestdagen uitgezonderd.

gelredome-van-boven-met-autos-002De gemeente Arnhem heeft vorige week woensdag, na circa vijf jaar van besprekingen, de benodigde vergunning verstrekt. Daarmee kan de tien medewerkers tellende b.v. Automarkt Arnhem onder leiding van directeur Bastiaan Bakker aan de slag. “Sinds onze eerste presentatie bij de gemeente is er uitgebreid gesproken over de logistieke processen, verkeerskundige aspecten en milieu. Langlopende trajecten, die nu afdoende zijn geregeld.” Kopers en verkopers kunnen ter plekke gebruikmaken van de horecafaciliteiten in de Gelredome. In de promenade van de multifunctionele evenementenaccommodatie kan de papieren afwikkeling van de transacties gebeuren (zoals RDW afmelden, douanedocumenten, verzekering). Bij de sluiting van de automarkt in Utrecht (maart 2012) zou destijds het merendeel van de kopers en verkopers de voorkeur hebben uitgesproken voor de regio Arnhem als alternatief. Daarbij verwezen zij naar de centrale ligging tussen noord-zuid- en oost-west-snelwegen (A50, A12) en naar de nabije grens met Duitsland. Praktisch voordeel is verder dat het buitenterrein van de in 1998 gestarte Gelredome op de maandagen niet gebruikt wordt.

Jaarkaarten

Het beoogde stallingsgebied is goed voor zo’n duizend verkoopplaatsen (= voertuigen) voor handelaren. Er zal op Automarkt Arnhem worden gewerkt met vaste jaarkaarten, verkrijgbaar via www.automarktarnhem.nl. Verkopers kunnen binnenkort online tickets kopen, maar nu al via de mail.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †