Welling Autobedrijven breidt uit in Zuid-Limburg

Met een verbouwing c.q. een nieuwbouwproject in Maastricht (Peugeot/Hyundai) respectievelijk Sittard (Hyundai/Mazda) werkt de Limburgse dealerholding Welling Autobedrijven aan versterking van zijn netwerk.

In Maastricht (Weerhuisweg) is de verbouwing gaande van het pand van de voormalige Peugeot-dealer Van der Cruijs, wiens rayon Maastricht-Heuvelland per 1 januari jl. werd overgenomen. De facelift moet medio mei gereed zijn, waarna het (overigens niet gekochte) pand ook ruimte zal bieden aan Hyundai. Dit dealerschap neemt Welling over van de per 1 maart opgezegde dealer Hensgens.      

Daarnaast is nieuwbouw gaande in Sittard, ten behoeve van de merken Hyundai en Mazda. Deze operatie is komend najaar gereed. Het pand verrijst naast Wellings Peugeot-vestiging, waar momenteel een make-over gaande is. “Onze rayons en vestigingen zijn zo meteen mooi op orde”, zegt directeur-eigenaar Bram Dieteren. Hij noemt Peugeot “een mooi merk, dat thuishoort in de top-drie in Nederland.” Voor Hyundai ziet hij weer perspectief “na een moeilijke tijd”, waarin het merk onvoldoende kon inspelen op de ‘groene’ fiscale regels in Nederland.

Welling is behalve in Maastricht en Sittard ook gevestigd in Heerlen en Beek. Het merkenportfolio omvat Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Peugeot en Suzuki. Welling-Peugeot in Beek gaat overigens verhuizen naar de nieuwe vestiging in Sittard, die centraler in het rayon ligt en wél in eigendom is.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.