Wereldrecord voor Thule Easy-fit

De Thule Easy-fit sneeuwketting is de officiële houder van het Guinness World Record als de sneeuwketting die het snelst en makkelijkst is te monteren. Twaalf mensen haalden onlangs in het sportcomplex van Lecco in Italië het record van 81 omgelegde sneeuwkettingen in één minuut.

“Het monteren van sneeuwkettingen moet vaak op onpraktische plekken gebeuren; langs de kant van de weg bijvoorbeeld, soms in het donker. Hoe makkelijker we het proces kunnen maken, des te sneller zitten mensen weer veilig in de auto”, zegt Alberto Guidotti van Thule Snow Chains.

Op maandag 8 oktober kwamen 12 mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en 24 Citroëns Aircross samen om het hoogste aantal sneeuwkettingen binnen één minuut te monteren. Gemiddeld legden de deelnemers 6,75 sneeuwkettingen om per persoon. Dat komt neer op minder dan 9 seconden per omgelegde sneeuwketting; goed voor een Guinness World Record.

De Thule Easy-fit was prijswinnaar van de award voor beste innovatie op de autovakbeurs Equip Auto.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.