Xenum lanceert nieuwe uitlaatreiniger

Om problemen met roetfilters en turbovervuiling eenvoudig aan te pakken heeft het Belgische Xenum de uitlaatreiniger In and Out Cleaner op de markt gebracht, een multifunctioneel dieseladditief. Sinds dieselmotoren zijn uitgerust met een roetfilter ontstaan vaak verstoppingproblemen.

De nieuwe reiniger gebruikt nieuwe technologie om het oxideren (verbranden) van de roetdeeltjes te versnellen. Hiervoor worden nanodeeltjes Ceriumoxide gebruikt, die werken als een katalysator en de verbrandingstemperatuur van de roetdeeltjes van 700 graden tot 400 graden verlagen. Zowel de turbo als de roetfilter worden gereinigd, maar ook de injectiepomp en verstuivers.

Het roet in de filter oxideert pas bij een temperatuur van 700 graden celcius en bij korte afstanden wordt deze temperatuur nooit bereikt. Bovendien vervuilen in die omstandigheden ook de injectoren, wat het probleem verergert.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.