Zestig procent winstgroei VDL Groep

Het Eindhovense VDL Groep heeft in het eerste half jaar van 2011 de winst zien groeien met zestig procent naar 42,5 miljoen euro. De producent van bussen en auto-onderdelen wijt de groei mede aan de aantrekkende vraag uit de auto-industrie.

De omzet over de eerste zes maanden is uitgekomen op 891 miljoen euro, ruim dertig procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De divisie Toelevering boekte een omzet van 494 miljoen ( 47 procent) en ook bij Eindproducten ging de omzet flink omhoog.
Het onderdeel Busdivisie heeft het eerste half jaar wel wat verlies geleden, onder andere door de hoge ontwikkelingskosten van een nieuwe productielijn. De omzet was iets meer dan vorig jaar, zo’n 217 miljoen euro.
De totale omzet van de VDL Groep voor heel 2011 zal naar verwachting uitkomen tussen de 1,5 en 1,6 miljard euro. In 2010 was dit nog 1,354 miljard.

VDL is één van de bedrijven die fors investeert in de High Tech Automotive Campus in Helmond om nieuwe onderzoeks- en testfaciliteiten te bouwen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *