bekeken: 901 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

BMW en Daimler met Here HD Live Map

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 21 februari 2018, 13:32

Leestijd: 1 minuut

BMW Group en Daimler gaan HD Live Map van Here inzetten voor toekomstige modellen die tot een hoge mate van automatisch rijden in staat zijn.

Volgens de overeenkomst met BMW wordt HD Live Map vanaf komend decennium geïntegreerd. Het is de eerste commerciële overeenkomst van Here met autoproducenten om deze technologie beschikbaar te maken voor productiemodellen.

Sensoren

De deal volgt op jarenlange gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkeltrajecten. Zo heeft BMW Group ongeveer tien miljoen verbonden voertuigen op de weg. Uitgerust met de juiste sensoren verzamelen ze sinds 2015 realtime mobiliteitsinformatie. Snelheidsbeperkingen bijvoorbeeld worden na detectie via internet toegevoegd aan de boordnavigatie. Bij Daimler gebruiken de huidige E- en S-klasse-modellen voor hun navigatie al kaarten van Here. Nieuwe modelgeneraties worden ook uitgerust met de HD-technologie.

Nauwkeuriger

HD Live Map is volgens de makers aanmerkelijk nauwkeuriger dan andere kaarten in navigatiesystemen. Ook zou de informatie sneller worden ververst, via data van partners uit de automobielbranche. Eind 2018 zal HD Live Map één miljoen kilometer aan straten in Noord-Amerika en Europa bevatten, tot tientallen centimeters nauwkeurig. Het gaat onder meer om rijstroken, markeringen, snelheidslimieten en vluchtstroken. Bovendien herbergt HD Live Map een ‘laag’ verkeersborden en andere voorwerpen langs de weg die nauwkeurige plaatsbepaling van voertuigen mogelijk maken.

Nationaal Telematica Congres

Bas van der Zijden is namens BMW Group Nederland direct betrokken bij huidige en toekomstige ontwikkelingen op dit vlak. Op het komende 2e Nationaal Telematica Congres zal hij een schets geven van hetgeen er wat BMW betreft te verwachten valt. Ook andere sprekers belichten op 19 april trends op het gebied van connectiviteit. Kijk hier voor het programma en aanmelden. 

Tags: , ,

Autobedrijf Oss na brand…Rema Tip Top distributeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties