2e Nationaal Telematicacongres

Welke nieuwe kansen liggen er in de markt, nu voertuigconnectiviteit steeds verder oprukt? Dit is een van de aspecten die 19 april a.s. belicht worden op het tweede Nationaal Telematicacongres.

Niet toevallig vindt het congres kort voor 1 mei 2018 plaats. Vanaf die datum zijn autofabrikanten verplicht het alarmsysteem eCall in te bouwen en is voortaan elke nieuwe vierwieler connected. In het verlengde strijden het gebonden en vrije kanaal met slimme telematica om de klant. Doel: de omzet op onderdelen en arbeid veiligstellen. Ook leasebedrijven en  verzekeraars roeren zich, want de strategische en financiële belangen zijn groot.

Paneldiscussie

Voor veel autobedrijven is het de vraag wat dit allemaal voor hún onderneming gaat betekenen? Op deze en andere vragen gaan diverse sprekers in tijdens het tweede Nationaal Telematicacongres. Onder hen Bas van der Zijden (BMW Group Nederland), Robert Stevens (directeur Group Auto International), Ferry Smith (ANWB) en Ken van Ierlant, expert op het gebied van digitale platforms. Voor de paneldiscussie schuiven aan Autobinck-dochter Moove Connected Mobility, Robert Bosch en Plan B Company. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. De terugblik van vorige editie is hier te zien.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †