2getthere overgenomen door ZF

Het Duitse conglomeraat ZF verwerft een meerderheidsbelang van 60 procent in het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere uit Utrecht.

ZF is specialist op het gebied van versnellingsbakken en elektrische aandrijfsystemen. Het concern richt zich daarnaast in toenemende mate op de ontwikkelingen van autonome mobiliteitsdiensten en -ondersteuning. 2getthere ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde autonome vervoersoplossingen.

Groei

De overname van 2getthere (zestig werknemers) door het miljardenconcern ZF betekent een grote spong voorwaarts. 2getthere gaat ervan uit dat de overname een snellere groei mogelijk zal maken. In één keer krijgt het bedrijf uit Utrecht wereldwijde representatie, kan het samen met ZF nieuwe technologieën ontwikkelen en klanten op lange termijn de vaak vereiste financiële contract- en servicezekerheid bieden.

Zelfstandig

2getthere blijft als onderneming zelfstandig en in Nederland gevestigd. Ook onderzoek en ontwikkeling zullen in Nederland blijven plaatsvinden. Ook wat betreft management en overige aandeelhouders (SMRT in Singapore en UTS  uit Verenigde Arabische Emiraten) blijft alles bij het oude.

Projecten

“De markt voor zelfrijdende elektrische transportsystemen vertoont een dynamische ontwikkeling”, licht Carel van Helsdingen, oprichter en ceo van 2getthere, toe. “Wij willen onze leidende positie in de markt behouden en de betrokkenheid van ZF helpt ons om onze geplande groei te realiseren, onze technologische ontwikkelingen te versnellen en de benodigde zekerheid te verschaffen aan nieuwe en bestaande klanten. Door de samenwerking met ZF op technologisch gebied zullen we nog beter in staat zijn oplossingen voor gemengd verkeerssituaties te ontwikkelen, zoals die voor Rivium en Brussels Airport.” 2getthere is de leverancier van het zelfrijdende vervoerssysteem op het Rivium bedrijvenpark in Capelle aan de IJssel. Dit is al sinds 1999 operationeel en gaat vanaf 2020 ook op de openbare weg rijden. Daarnaast werkt 2getthere aan een nieuwe autonome vervoersoplossing voor de luchthaven Zaventem in België.  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters