ABB legt snellaadnetwerk Shell aan in Singapore

Aanbieder van digitale diensten ABB heeft van Shell een contract gekregen om bij tien Shell-tankstations in Singapore infrastructuur aan te leggen voor het opladen van elektrische voertuigen.

Het gaat om 50 kW-snellaadstations, geschikt voor de meeste elektrische voertuigen. Met deze snelladers is het mogelijk om de accu van een elektrische auto voor 80 procent op te laden in een tijd van twintig à dertig minuten.

Connected

ABB levert niet alleen de laadstations zelf, maar kan ook, dankzij de connected diensten die ABB verder nog kan leveren, de snellaadstations verbinden met back offices, betaalplatforms of andere systemen. Op die manier kan tijdens het laden bijvoorbeeld op afstand diagnose gesteld worden of over the air software worden geüpdatet.

ABB in Nederland

In Nederland levert ABB onder meer snelladers voor Fastned. Sommige kunnen al tot 350 kW opladen. De meeste elektrische voertuigen zijn daar echter nog niet voor toegerust.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *