In 2023 heeft Fastned 99,6 GWh aan hernieuwbare energie geleverd via zijn snellaadstations. Dat is 92 procent meer dan de 51,9 in 2022.

Het aantal oplaadsessies steeg met 74 procent tot ruim 4 miljoen en de omzet met 68 procent tot 60,5 miljoen euro. Hoewel de EBITDA voor het eerst positief uitvalt, maakt de exploitant van snellaadstations nog altijd geen winst. Het nettoverlies in 2023 bedroeg 19,3 miljoen euro. In 2022 was dat 22,0 miljoen euro.

Goede weg

In een toelichting op de jaarcijfers zegt ceo Michiel Langezaal: “2023 is opnieuw een recordjaar. We hebben weer een stap gezet op weg naar winstgevendheid door voor het eerst een positieve EBITDA te rapporteren. Een belangrijke bevestiging voor ons als organisatie en voor ons businessmodel. Fastned staat, gekeken naar het aantal snellaadsessies, nu in de top-3 van snellaadnetwerken in de landen waar we actief zijn. We zien nu werkelijkheid worden wat wij twaalf jaar geleden voor ogen hadden toen wij Fastned oprichtten met de missie om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. Goed om daarbij te bedenken dat we nog maar aan het begin van de transitie naar elektrische mobiliteit staan. De verwachting is dat het EV-wagenpark de komende vijf jaar minstens zal vervijfvoudigen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties