Aiways U6 krijgt lidartechnologie Hesai

De Chinese autofabrikant Aiways, die in 2020 de volledig elektrische U5 op de Europese markt bracht, is een samenwerking overeengekomen met Hesai Technology, fabrikant van lidarproducten, om gezamenlijk technologie voor autonoom rijden te ontwikkelen.

De samenwerking moet ertoe leiden dat in 2022 de U6 (een suv coupé) op de Europese markt wordt gebracht, met geavanceerde rijhulpsystemen zoals een super cruise control en lane keeping system. Dankzij de samenwerking krijgt Aiways toegang tot onder meer lidarapparatuur, zelflerende algoritmen en kalibratietools.

Nieuwste technologieën

Xiaoying Gu, topman van Aiways: “Omdat de markt voor elektrische voertuigen blijft groeien, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat onze EV’s uitgerust zijn met de nieuwste technologieën. Dankzij deze samenwerking met Hesai Technology kunnen we gezamenlijk oplossingen voor autonoom rijden ontwikkelen. We kijken er dan ook naar uit om samen met hen de technologie de komende jaren verder te verbeteren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3503 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.