Alles-in-een voertuigcommunicatie Bosch

Er is geen wereldwijde standaard voor de technische basis waarop voertuigen met elkaar en hun omgeving gegevens uitwisselen. Bosch heeft voor deze V2X-communicatie een universele oplossing.

“Wij hebben een connectiviteitsunit gemaakt die in staat is om te communiceren via alle zendstandaarden die connected voertuigen gebruiken”, zegt Dirk Hoheisel namens Robert Bosch.

Veniam

Connectiviteit gaat niet via één standaard. Soms gebruikt een connected car een WiFi-netwerk, als dat bijvoorbeeld in een stedelijke omgeving beschikbaar is, terwijl het op een andere plek bijvoorbeeld communiceert via het mobiele telefoonnetwerk. Om deze diverse communicatiemogelijkheden te stroomlijnen maakt Bosch gebruik van een software-oplossing die is gebouwd door Veniam, een start-up uit Silicon Valley. Deze oplossing zoekt continu naar de beste zendmogelijkheid en kan automatisch tussen verschillende alternatieven schakelen. Daardoor blijven voertuigen continu connected, zodat ze elkaar kunnen waarschuwen voor ongelukken en passagiers continu data kunnen streamen.

Award

“De unieke combinatie van Veniams intelligente netwerksoftware en de connectiviteitsunit van Bosch verbetert het vermogen van voertuigen om data te verwerken aanzienlijk”, zegt João Barros, oprichter en ceo van Veniam. “Dat maakt de weg vrij voor innovatieve clouddiensten en veel veiliger toekomstige mobiliteit.” Bosch en Veniam zijn gezamenlijk genomineerd voor een innovatieprijs tijdens de grote beurs voor consumentenelektronica CES 2019 in Las Vegas. Deze vindt plaats van 8 tot 11 januari.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters