Autonome auto geeft rijrichting aan

Jaguar Land Rover heeft een systeem ontwikkeld dat symbolen op de weg projecteert die aangeven hoe hard een autonome auto rijdt en welke richting hij uit gaat.

Met deze technologie wil Jaguar Land Rover het vertrouwen in de techniek van autonoom rijdende auto’s bij andere verkeersdeelnemers vergroten.

Lijnen

De lichtprojecties zijn ontwikkeld door het Britse bedrijf Aurrigo en getest met autonoom rijdende stadsvoertuigen, Pods genoemd. Ze bestaan uit lijnen met een variabele spatiëring. Lijnen komen dichterbij elkaar naarmate de auto afremt. De lijnen buigen af wanneer de Pod een bocht neemt.

Vertrouwen

Over de proef met de Pod zegt Pete Bennett, researchmanager van Jaguar Land Rover: “De proeven moeten laten zien hoeveel informatie een autonoom rijdend voertuig zou moeten delen met voetgangers, zodat deze vertrouwen hebben in dat voertuig. Net als met alle nieuwe technologie moeten mensen leren daarop te vertrouwen. Met betrekking tot autonoom rijdende voertuigen moeten voetgangers erop kunnen vertrouwen dat zij veilig een weg kunnen oversteken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters