BMW wil meer auto’s connected

De BMW Groep gaat de dialoog met gemeentelijke overheden versterken om te komen tot een hoger gebruik van elektromobiliteit en autodeeldiensten.

De BMW Groep gebruikt de mogelijkheden die digitalisatie en connected auto’s bieden om grote steden te helpen omgaan met de verhoogde verkeersvolumes. Zo wordt uitstoot verminderd. Op basis van projecten zoals het strategisch partnerschap met Hamburg over de uitrol van elektrische mobiliteit en het onderzoeksproject City2Share met München en Hamburg versterkt de BMW Groep haar dialoog met de gemeentelijke overheden. Zo hoopt BMW betere voorwaarden te creëren voor een verhoogde elektromobiliteit en autodeeldiensten.

Evora-project

In België heeft de BMW Groep Belux samengewerkt via het Evora-project. Doel was om in steden als Antwerpen, Hasselt, Sint-Truiden, Leuven en Mechelen meer laadpalen te krijgen. Daar bovenop is ook de autodeeldienst Drive Now in Brussel reeds één jaar actief.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters