BPD met BMW in autodeelproject Amsterdam

BMW en gebiedsontwikkelaar BPD gaan samenwerken aan een autodeelprogramma voor een nieuw te bouwen appartementencomplex op Zeeburgereiland in Amsterdam.

i3De bewoners van Blok 26 krijgen bij de oplevering van het appartement gezamenlijk de beschikking over vier volledig elektrische BMW i3’s. Zij kunnen de auto’s delen door gebruik te maken van een cloud-oplossing waarmee ze het gebruik van de auto’s kunnen inzien en inplannen. De auto’s staan op een eigen parkeerplek binnen de parkeergarage van het blok. Die zijn ook voorzien van laadpalen, zodat de auto’s altijd volgeladen klaarstaan voor gebruik.

Toekomst van mobiliteit

Marc Bras van BMW Nederland licht toe: “Naast elektrisch rijden is autodelen één van de grote trends die wij zien voor de nabije toekomst van mobiliteit. Door auto’s te delen besparen de bewoners aanzienlijk in kosten, terwijl ze wel naar behoefte hun individuele mobiliteit kunnen invullen. Ook voor steden is het delen van elektrische auto’s een oplossing. Denk aan thema’s als luchtkwaliteit en ruimte, naar beneden bijgestelde parkeernormen en meer groen in de stad door minder auto’s.”

Deeleconomie

Gebiedsontwikkelaar BPD heeft als visie niet alleen woningen te bouwen, maar ook de leefomgeving daarop aan te passen. Hayo Doornink: “Wij zijn een ondernemende organisatie en kijken actief hoe nieuwe trends zoals urbanisatie en de deeleconomie ons kunnen helpen om nog betere woonomgevingen te creëren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters