Britten plannen gigafabriek voor batterijen

Het Verenigd Koninkrijk krijgt nabij het vliegvled van Coventry een gigafabriek voor de productie van batterijen voor elektrische voertuigen. Productie moet in 2025 starten.

De West Midlands Gigafactory is het resultaat van een publiek-private samenwerking, ondersteund door een alliantie van lokale overheden, industrie en universiteiten. Met een benodigde investering van 2,5 miljard pond zal de fabriek direct hooggeschoold werk bieden aan zo’n zesduizend werknemers en indirect nog eens duizenden in de toeleveringsketen.

74 voetbalvelden

De fabriek heeft een grootte van meer dan een half miljoen vierkante meter – zo’n 74 voetbalvelden – en wordt een van de grootste batterijenfabrieken in het VK. Wanneer de fabriek volledig operationeel is, produceert hij tot 60 GWh aan energie per jaar.

In zijn eigen stroombehoefte wordt voorzien door middel van 100 procent hernieuwbare energie uit onder meer zonnecellen. De fabriek zal zowel gebruikte batterijen recyclen als nieuwe fabriceren, volgens het cradle to cradle-principe.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *