Car2Go deelauto openen met app

Car2go introduceert ook in Nederland de mogelijkheid om een Car2go deelauto te openen met een app op de smartphone. De aanpassing is succesvol gebleken in 23 andere Car2go-steden en wordt behalve in Amsterdam nu ook in Madrid en Stuttgart ingevoerd.

Olivier Reppert, ceo van Car2go: “Met de nieuwe technologie kunnen onze meer dan 297.000 members op onze drie volledig elektrische locaties nog sneller een Car2go huren. Zij hebben alleen hun smartphone nodig als autosleutel. Het smartphonegebruik blijft wereldwijd groeien en speelt een belangrijke rol in onze mobiliteitsdiensten voor ons als technologie gedreven bedrijf. Wij zien dit dan ook als technologische mijlpaal.”

Overgangsperiode

Zolang de 100 procent elektrische vloot in Amsterdam niet volledig is omgezet, worden de nieuwe Car2go-deelauto’s op de website en in de app gemarkeerd met een oranje smartphonesymbool en de toevoeging ‘alleen smartphone’ bij de voertuiginformatie. Daarnaast bevindt zich op de auto zelf een sticker met de specifieke eigenschappen. Ook is er een universele laadkabel beschikbaar in alle nieuwe Car2go’s, zodat members indien nodig hun smartphone kunnen opladen tijdens het rijden. In de overgangsperiode kunnen de ‘oudere’ auto’s ook nog steeds worden gehuurd met de Car2go-membercard. De app van car2go is gratis beschikbaar via de Google Play Store en de App Store.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters