Daimler meest connectieve fabrikant

Daimler gaat aan de leiding in de actuele Connected Car Innovation-index, kortweg CCI-index. Daimler, met onder andere het Mercedes Me-platform, neemt daarmee de eerste plaats over van Volkswagen. BMW staat op een derde plek.

De CCI-index is een initiatief van het Duitse Centrum voor Automotive Management, dat jaarlijks een innovatiemeting doet onder autofabrikanten en hun toeleveranciers. Deze is vooral gericht op de ontwikkeling en toepassing van connectiviteit, ADAS en aandrijflijnen (elektrificatie).

Chinezen

Het Chinese Geely staat op de vierde plek. Dat betekent een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen de eigenaar van Volvo en Polestar nog op plek dertien stond. Overigens staan in de top 20 negen Chinese ondernemingen. Zo vinden we SAIC, dat nauw samenwerkt met Volkswagen, terug op plek 7 in de index. Voor de index werden tachtig fabrikanten geanalyseerd en 649 producten en diensten rond connectiviteit beoordeeld. Bijkomende conclusie van de CCI-index is dat de ontwikkelingen met betrekking tot connectiviteit razendsnel gaan. Met name de Chinese fabrikanten zetten grote stappen. Laat Trump het maar niet horen…

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1832 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen