Delphi-technologie prominent aanwezig in Genève

Delphi is aanwezig in nogal wat nieuwe auto’s die te zien zijn op de Autosalon van Genève. De show duurt nog tot en met zondag 19 maart. Enkele van de meest opvallende technologieën zetten we hieronder op een rijtje.

Om te beginnen het Radar and Camera Sensor Fusion-systeem, dat in eerste instantie in de Volvo XC 90 werd toegepast, maar nu ook in andere modellen te vinden is, waaronder de XC 60. Het RACam-systeem integreert radar- en beeldfucties en dataverwerking die toepassingen mofgelijk maakt als Lane Departure Warning, autonoom remmen voor voetgangers, voertuigen en dieren, en herkenning van verkeersborden.

De geïntegreerde 3D bewegingsherkenning  van Delphi is nu ook leverbaar in de nieuwe BMW 5-serie. Met dit systeem kan het infotainmentsysteem van de auto bediend worden door middel van simpele hand- en armgebaren.

Het GDi-systeem van Delphi voor directe benzine-inspuiting verlaagt de CO2-uitstoot en geluidsproductie aanzienlijk. Het systeem is te vinden in de nieuwe Citroën C3 en de Peugeot 3008.

Connected car

De CIDD (Combined Inverter and DC/DC Converter) van Delphi is gemonteerd in de nieuwe Volvo XC 60. De CIDD combineert de inverter- en DC/DC-converter aandrijfelektronica in een compact geheel, dat eenvoudiger te integreren is in de auto.

En op het gebied van de connected car geeft het intuïtieve infotainmentsysteem van Delphi in de nieuwe Ferrari 812 Superfast informatie weer op het instrumentenpaneel voor de bestuurder en op het display voor de passagier. Bovendien kan satellietnavigatie worden weergegeven met 3D kaarten en biedt het systeem connectiviteit via Apple Carplay. Via het usb-connectiviteitspaneel ten slotte is communicatie mogelijk van alle audio-, video- en navigatiedata in de auto. Dit paneel is beschikbaar op de nieuwe Jaguar XF Sportbrake en Range Rover Velar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *