Derde generatie lidar Valeo in 2024

Onderdelenfabrikant Valeo heeft de derde generatie van zijn lidar-technologie voorgesteld, die naar verwachting in 2024 op de markt komt.

Met de nieuwe technologie wordt in real time een 3D-beeld gereconstrueerd van de omgeving van het voertuig met een snelheid van 4,5 miljoen pixels en 25 beelden per seconde. In vergelijking met de vorige generatie is de resolutie 12 maal, het bereik 3 maal en de kijkhoek 2,5 maal groter geworden.

Geoffrey Bouquot van Valeo: “Deze upgrade versterkt het technologische en industriële leiderschap van Valeo op dit gebied, terwijl het al de enige leverancier op de markt was die momenteel een lidar-scanner van autokwaliteit in serie produceert. Ons belangrijkste doel met dit toestel blijft hetzelfde: levens redden op de weg.”

Autonoom rijden

De ontwikkeling van deze nieuwe lidar is van betekenis voor de ontwikkeling van autonoom rijden. Doordat de lidar dingen kan zien die mensen, camera’s en radars niet kunnen zien, kan de besturing van de auto in veel situaties aan het voertuig worden overgelaten. Valeo’s scanning lidar detecteert, herkent en classificeert alle objecten die zich rond de auto bevinden. Als de objecten bewegen, meet hij hun snelheid en richting. De scan-lidar kan zich aanpassen aan alle lichtomstandigheden, of het nu verblindend helder of pikdonker is. Hij meet zelfs de dichtheid van regendruppels om de juiste remafstand te berekenen. Het volgt voertuigen in de buurt, zelfs wanneer ze zich niet meer in het gezichtsveld van de bestuurder bevinden, en gebruikt algoritmen om op hun traject te anticiperen en de nodige veiligheidsmanoeuvres uit te voeren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *