Bright Box onderzoekt rijgedrag millennials

Millennials uit de vijf grote autolanden in Europa gebruiken de auto zeer verschillend. Dat meldt het connected car-platform Bright Box, vorig jaar overgenomen door verzekeringsmaatschappij Zurich, op grond van eigen onderzoek.

In het rapport ‘Millennials on the Move’ is data uit de connected car van meer dan 1 miljoen jongeren tussen 19 en 24 jaar uit de vijf grote autoproducerende landen geanalyseerd. Het gaat om millennials uit Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Frankrijk.

Verschillen

Er zijn veel overeenkomsten, maar ook grote verschillen in het autogebruik. Zo blijkt dat werkende millennials in Spanje en Frankrijk de auto gebruiken om ergens te gaan lunchen, terwijl in Duitsland en Groot-Brittannië de auto tijdens de lunch op het parkeerterrein blijft staan. Het rapport is gemaakt om te laten zien hoe connected car data kan worden ingezet om het gedrag van bepaalde groepen, in dit geval 19- tot 24-jarigen, te onderzoeken en dit vervolgens te gebruiken voor marketingdoeleinden. Met name millennials zijn moeilijk te bereiken, omdat ze zeer vertrouwd zijn met technologie en eenvoudig advertenties en pop-ups weten te blokkeren. In het rapport wordt ook het dealerbezoek van jongeren meegenomen, maar ook het parkeergedrag en hoe vaak welke typen wegen worden gereden. Zo kunnen platformpartners hun marketinginspanningen veel effectiever inzetten.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen